Turvallisuus- ja ammattipätevyys­koulutukset

Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö on yrityksen arvokkainta ja tärkeintä pääomaa. Työtapaturma aiheuttaa henkilökohtaisia kärsimyksiä, ja yritykselle se tuo lisäkustannuksia. Turvallisuutta laiminlyödään usein kiireen ja tietämättömyyden varjolla. Onnettomuuksien ehkäisy on edullisempaa ja kuin vahinkojen korjaaminen.

AS1 alkusammutus-koulutus: Ilmoittaudu mukaan Kangasalle 4.4.23 tai Pirkkalaan 19.4.23

Tiesitkö, että pelastustoimen ensimmäisen yksikön keskimääräinen kohteeseen saapumisaika hälytyksestä oli vuonna 2022 yhdeksän minuuttia 19 sekuntia. Nämä minuutit ovat ihmisten pelastamisen, alkusammuttamisen ja edelleen vaikka yrityksen toiminnan jatkumisen kannalta kaikkein tärkeimmät. Voit jopa sammuttaa tulipalon alun alkusammutusvälineillä tai voit niillä hidastaa tulipalon kehittymisen tuhoavaksi. Mitä paremmin tunnet kotisi tai työpaikkasi riskit ja olet myös varautunut niihin sen paremmin pystyt kohtaaman esimerkiksi tulipalon. USKALLA TOIMIA!

Arjen turvallisuudessa vaarojen ennakointi ja ennaltaehkäisy ovat parasta paloturvallisuutta – ne ovat aina halvempia ja helpompia toimenpiteitä kuin tulipalon sammuttaminen. Tulipalo rikkoo arjen turvallisuuden, siksi jokaisen tulee tietää reitti turvaan, missä on lähimmät alkusammutusvälineet ja harjoitella niiden käyttöä vähintään viiden vuoden välein. Pelastuslain mukaan onnettomuustilanteessa jokaisella on velvollisuus ryhtyä pelastustoimenpiteisiin.

Kaksi tuntinen alkusammutuskoulutus toteutetaan Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön alkusammutuskonseptin mukaisesti. Koulutukseen osallistunut saa  viisi vuotta voimassa olevan alkusammutuskortin (AS1-kortti). AS1 koulutuksen teoriaosuudessa painotamme ennakoinnin tärkeyttä niin työ kuin vapaa-ajalla turvallisen ympäristön luomiseksi ja sen ylläpitämiseksi. Koulutuksessa opit oman toiminnan merkityksen arjen turvallisuuteen ja ympäristöön.

ALKUSAMMUTUSKOULUTUS AS1 – tehokas kahden tunnin turvallisuuskoulutus

Koulutuksen hinta 50€ + alv 24%. Hinta sisältää aloituskahvit, pelastusalan ammattilaisen koulutuksen ja AS1 -sammutustodistuksen. Ilmoittaudu mukaan joko Kangasalan tai Pirkkalan koulutukseen.

Oppitunnin aiheet:

Riskit ja niiden ennaltaehkäisy

Rakenteelliset paloturvallisuusratkaisut

Hätäilmoitus

Tulipalon kehittyminen

Toiminta tulipalotilanteessa

Alkusammutusvälineet ja oikea sammutin oikeaan paikkaan

Harjoitus:   

Jokainen osallistuja pääsee tekemään alkusammutusharjoituksen nestesammuttimella, sammutuspeitteellä ja olosuhteiden salliessa myös pikapalopostilla

Ilmoittaudu kurssille

Men training with fire extinguishers