Ensiapu­koulutukset

Voit valita ryhmällesi juuri teille sopivan opiskelumuodon ensiapukurssin teoriaopiskeluun. Teoriaosuuden läpikäyminen verkkokurssina mahdollistaa opiskelun ilman paikka- ja aikarajoitteita täysin omaan tahtiisi. Sinä päätät missä ja milloin opiskelet. Webinaariluento kerää osallistujat yhteen ruudun ääreen tiettynä aikana ympäri maailmaa. Aina voit myös tilata meidän kokeneen kouluttajan pitämään teille perinteisen ensiapukurssin kokonaan lähiopetuksena. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta ensiapukursseista – meidän kanssa opit varmasti. Yleisimmät ensiapukoulutuksemme ovat Ensiapu 8 ja kaksi päiväinen Ensihoidon perusteet 1. Myös nämä kurssit voidaan toteuttaa yhdistelmäkursseina. Ensiaputaidot vaativat kertausta. Osallistu ensiapukurssille ja kertaa ensiaputaitojasi vähintään kolmen vuoden välein.

Ensiapu 4 -kurssi

Ensiapu 4 –kurssi on todella tehokas henkeäpelastavien ensiaputoimenpiteiden oppimiseen. Kurssin teoriaosuuden voi suorittaa myös verkko-opintoina missä ja milloin vain kännykällä, tabletilla tai tietokoneella. Teoria kestää kestää noin 90 minuuttia ja käytännön harjoitusosuus kestää noin 2 tuntia. Voit tilata Ensiapu 4 -kurssin myös perinteisenä neljän tunnin lähiopetuksena.

Ensiapu 4- ja 8 t sisällöt perustuvat Käypä Hoito ohjeistukseen ja ovat yhtenevät SPR:n kurssisisältöjen kanssa.

Kurssilla opetellaan seuraavat aiheet teoriassa ja käytännössä:

  • tajuttoman käsittely
  • elvytys ja sydäniskurin (defibrillaattorin) käyttö
  • vierasesineen poisto hengitysteistä
  • runsaan verenvuodon tyrehdytys
  • sokin ensiapu

Voit osallistua kurssille ilman aikaisempaa ensiapukoulutusta. Kurssin hyväksytysti suorittanut saa kurssista Trekon ensiaputodistuksen. Tästä kurssista ei voi saada Traficomin ammattipätevyyspäivää. Kurssin hyväksytysti suorittanut saa kurssista Trekon ensiaputodistuksen. Todistus on voimassa kolme vuotta. Tällä kurssilla voi päivittää Ensiavun perusteet 1 – ja 2 -kurssit.